IT juhtimine ja riskihaldus

Kaks tuntud IT-juhti:


Susan Wojcicki:

Susan Wojcicki oli üks tuntud IT-juhte. Ta oli Youtube'i tegevjuht kuni selle aasta (2023) veebruarini. Sealt lahkus ta pere, tervise ja personaalsete projetide tõttu. Varasemalt on ta töötanud ka Intelis ja Google's ning algatanud ja kaasa löönud erinevates IT-alastes projektides. Wojcicki on tuntud oma juhtimisoskuste ja strateegilise mõtlemise poolest. IT-juhina kuulub ta peamiselt kahte IT-juhi rolli: suhtleja ja mentor. Esimesena toon välja suhtleja rolli. Ta oskab luua tugevaid suhteid oma meeskonnaga ning on alati avatud uutele ideedele. Tugevaid suhteid ei loo ta ainult oma meeskonnaga, vaid ka parteritega. Wojcicki soovitas ja lõpuks viis läbi tehingut, millega Google ostis ära Youtube'i. Teisena toon välja tema mentori rolli. Ta seisab soolisevõrdsuse eest ning tänu temale on Youtube'i naissoost töötajate arv tõusnud 24-lt protsendilt 30-le protsendile. Ta on juhtinud ja algatanud erinevaid programme, et suurendada naiste osalust IT-valdkonnas.

Huvitav fakt Susan Wojcicki kohta: Susan Wojcicki rentis välja oma garaaži Google' loojatele Larry Page'ile ja Sergey Brinile, et nad saaksid seda kontorina kasutada.


Reed Hastings

Reed Hastings on Netflixi tegevesimees alates 2023 aastast. Enne seda oli ta firma tegevjuht(1998-2020) ning firma kaasjuht (2020-2023) Reed Hastings on üks Netflixi loojatest. Esialgu pakkus Netflix filmilaenutus teenust, kus filmi DVD sai tellida veebileheküljelt ja see saadeti laenutajale postiga. Hiljem hakas Netflix pakkuma kuupõhise tasu eest filmide ja seriaalide vaatamist otse veebilehelt. IT-juhina kuulub Hastings peamiselt arengumootori ja treeneri rolli. Arengumootori roll väljendub selles, et tema ideed on palju muutnud meelelahutssektorit. Hastings on keskendunud Netflixi innovatsioonile ja arengule. Ta võttis firmas kasutusele süsteemi nimega "Vabadus ja Vastutus". Töötajatel puuduvad puhkused ja haiguspäevad, sest kõigil neil on lubatud ise oma aega planeerida. Reed Hastingsi treeneri roll väljendub sellest, et ta peab oluliseks töötajate arengut ja koostööd. Ta on olnud aktiivne töötajate koolitamisel ja juhendamisel.

Üks huvitav Reed Hastingsi tsitaat: "Most entrepreneurial ideas will sound crazy, stupid, and uneconomic, and then they'll turn out to be right."

Comments

Popular Posts